Wonen als de blitz van de Vereniging van Eigenaren

Wonen als de blitz van de Vereniging van Eigenaren

21 maart 2019 0 Door Bliss

Er komt zoveel meer kijken bij wonen dan je in eerste instantie zou verwachten. Dat geldt zeker wanneer het je eerste woning is. Dan word jij je pas echt bewust hoeveel alles kost. Bovendien moet je ook een hoop regelen. Een woning koop je immers niet zomaar. Zit je in een groter complex? Dan ben je tevens lid van een Vereniging van Eigenaren (VvE). Samen zijn jullie weer verantwoordelijk voor het onderhoud van het pand, oftewel het VvE Beheer. Stiekem kan soms wel eens wat moeite kosten om ‘gewoon te wonen’, om zonder zorgen lekker te genieten. Om je een handje te helpen, geef ik je vandaag advies hoe jij kan ownen als de blitz van de Vereniging van Eigenaren!

Oorzaak van stress en zorgen aanpakken

Wanneer je eigenaar bent van een appartement in een appartementencomplex, dan ben je samen met de andere bewoners verantwoordelijk voor het beheer. Woon je in een drukke stad zoals Amsterdam? Dan heeft waarschijnlijk niemand echt zin om de taken van het VvE Beheer Amsterdam op zich te nemen. Desondanks moet het VvE Beheer wel goed geregeld zijn. Wil jij als de blitz van de VvE wonen? Dan raad ik je aan om de oorzaak van mogelijke spanningen, stress en zorgen aan te pakken. Kortom, zorg ervoor dat het VvE Beheer Amsterdam strak geregeld is. Dit kun je op diverse manieren doen.

Intern bestuur aanwijzen

De eerste optie is om een bestuur binnen de Vereniging van Eigenaren aan te wijzen. Dit bestuur krijgt dan de volledige verantwoordelijkheid voor het VvE Beheer Amsterdam. Natuurlijk moeten plannen en acties eerst overlegd worden met de algehele VvE, maar het bestuur moet dit allemaal voorstellen en vervolgens uitvoeren. Door zo’n intern bestuur aan te wijzen, zorg je ervoor dat er een aantal mensen zijn die bovenop het VvE Beheer zitten. Helaas heeft niet iedere VvE genoeg leden om een volwaardig bestuur te vormen. Gelukkig is er dan nog steeds een goede optie waardoor jij de blitz bent van de VvE.

Lekker uitbesteden dat beheer

Laten we eerlijk zijn, jij hebt waarschijnlijk al genoeg zorgen aan je hoofd. Het VvE Beheer van het pand wil je daar nou niet per se bij hebben. Bovendien is de kans groot dat andere leden van de VvE dezelfde instelling hebben. Gelukkig is er dan een goed alternatief: lekker dat VvE Beheer Amsterdam uitbesteden! Er zijn tegenwoordig bedrijven die zich specialiseren in het VvE Beheer. Zijn nemen alle taken en lasten voor jou uit handen. Het enige dat de Vereniging van Eigenaren nog moet doen? Een controlefunctie vervullen. Dat is het; niet meer en zeker niet minder.

Dus wil jij als de blitz van de Vereniging van Eigenaren wonen? Jij weet nu wat je te doen staat!