Verhuisbus huren Amsterdam: belangrijke tips

Verhuisbus huren Amsterdam: belangrijke tips

20 juni 2018 0 Door Bliss

Wie een nieuw huis of appartement heeft, zal daar met de hele inboedel heen moeten. Ontzettend leuk zo’n nieuwe plek om te wonen, altijd spannend. Echter is verhuizen altijd een ontzettend gedoe. Je eigen auto is te klein om spullen fatsoenlijk mee te verhuizen, maar je wil ook niet een dure verhuisservice afnemen. Voor wie in of rond Amsterdam gaat verhuizen: je kunt een verhuisbus huren Amsterdam. Maar waar let je nou op bij een verhuisbus huren Amsterdam? In deze blog doorloop ik de punten die je af moet gaan bij het nemen van zo’n verhuisbus.

Een verhuisbus huren Amsterdam kan kilometervrij

Dit punt is belangrijk als je ver weg gaat verhuizen, of je komt vanaf ver weg om vervolgens naar Amsterdam te gaan. Sommige busverhuurders vragen na 100 kilometer geld bovenop je huur. Anderen doen dat juist niet. Het is dus handig om het verhuisbus huren Amsterdam zo te doen dat je op die manier niet in de kosten komt. Moet je dus vrij ver rijden, zorg dan dat je een kilometervrije verhuisbus huurt.

Hoe zit het met schade?

Een verhuisbus huren Amsterdam is niet altijd schadevrij. Je verplaatst behoorlijk wat spullen, waarvan een hoop spullen zwaar zullen zijn. Daar zal het een en ander fout gaan. Het is dus belangrijk dat je goed let op de schaderegeling die het bedrijf heeft. Welke schade wordt wel of niet vergoed? Ook als je per ongeluk ergens tegenaan rijdt hoor je te weten of je voor een dure rekening komt te staan of niet. Daarnaast heb je ook het eigen risico. Meestal is het zo dat een verhuisbus huren Amsterdam een hoog eigen risico heeft. Ook zijn er regelingen dat wanneer de schade niet door eigen toedoen is, je ook niks hoeft te betalen. Vraag hier wel naar bij je eigen verzekering.

Andere zaken

Je kunt een verhuisbus huren Amsterdam per werkdag of per 24 uur. Ook daar zit verschil in. Er zijn allerlei verschillende soorten verhuisbusjes ook nog. Wil je een laadklep of alleen deuren? En ook zo’n mooi liftje erbij? Let er ook op dat je meestal 21 moet zijn voor een verhuisbus huren Amsterdam. Als jij namelijk je rijbewijs maar kort hebt is dat voor zo’n bedrijf toch niet fijn. Al met al is een verhuisbus huren in Amsterdam de beste optie om je verhuizing tot een goed einde te brengen. Hopelijk gaat je verhuizing goed, en veel plezier in je nieuwe woning!