USB hubs in elk huis handig, check hier waarom!

USB hubs in elk huis handig, check hier waarom!

5 juni 2018 0 Door Bliss

USB hubs zijn zeker handig. De technologie stevent namelijk op een punt af waar er bijna geen ruimte meer zal zijn voor de traditionele usb hubs. Iedereen denk altijd maar aan dat lichter en kleiner per definitie vooruitgang is met technologie. Er wordt maar weinig gedacht aan wat je achterlaat. Gelukkig zijn er door de jaren heen ook oplossingen voor deze problemen gevonden. Neem bijvoorbeeld de USB hubs. Deze zorgen er perfect voor dat je nog steeds gebruik kan maken van ‘oude’ technologie. In deze blog lees je nog meer over hoe handig het kan zijn om van een usb poort meerdere te maken. Bovendien zal ik uitgebreid uitleggen waarom je simpelweg deze hub in huis MOET hebben.

USB hubs voor elk huis de beste oplossing

Zoals eerder gezegd zijn usb hubs een degelijke tussenoplossing voor mensen die een nieuwe lichte en kleine laptop willen kopen maar toch usb nodig hebben. Het is bij het shoppen naar usb hubs wel belangrijk dat je blijft kijken naar of je het wel gaat gebruiken. Het is in alle gevallen heel erg zonde als je de usb hubs koopt en niet gebruikt. Daarom raad ik aan voor de hubs die je koopt te bepalen welk doel ze dienen. In mijn situatie heb ik 2 hubs gekocht. Eentje voor thuis en eentje voor onderweg en kantoor. De laatste hou ik dus eigenlijk altijd in mijn tas zodat ik het nooit vergeet. In huis is het belangrijk om genoeg poorten te hebben. Het is extreem belangrijk om hier niet te weinig van te hebben. Het moment dat hubs niet perfect zijn voor de situatie is het moment dat ze minder of zelfs niet worden gebruikt. Dit is een gevaar dat je kan voorkomen door goed na te denken over je beslissing. Het klinkt isschien een klein beetje overdreven maar shoppen voor usb shops vergt meer denkwerk dan je zou denken.

Hoe ziet de toekomst van de hubs eruit?

Het is eigenlijk geen rooskleurig toekomstbeeld in het geval van de usb hubs. Dit heeft met meerdere factoren te maken. Zo is er simpelweg minder vraag naar de usb hubs. Ook is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat er in de toekomst een draadloze gegevensoverdracht als standaard zal dienen. USB zal dan volledig overbodig raken. Voor nu is dit nog zeker niet het geval en kun je kiezen uit veel verschillende hubs.