Tent in eindhoven, schoonmaak

Tent in eindhoven, schoonmaak

2 juli 2020 0 Door Bliss

Het was tijd voor de voorjaarsschoonmaak. Nu ik toch vele tijd had wilde ik het een keer grondig doen. De vraag was in hoeverre ik echt grondig kon schrobben als ik zoveel binnen was. Opeens schoot me het te binnen. Een party tent. Met een party tent kon ik alle spullen van een kamer even buiten zitten en een keer echt grondig schrobben. Ik zocht snel naar partytent huren eindhoven en vond al snel een geschikte verhuurder. In een vloek en een zucht was deze opgezet, de schoonmaak kon beginnen!

Banken

Ik begon in de huiskamer. Toen ik de eerste bank buiten zette had ik meteen door dat deze tent een goed idee was. Ik zetten de bank op zijn kop en zag een angstaanjagend grote stofwolk eronder hangen. Het verbaasde me omdat ik altijd gronding onder de bank stofzuig. Ik heb deze maar toen ook helemaal schoongemaakt van onder. Voor de andere bank was het hetzelfde verhaal, ook compleet stoffig. Ne enig stoffen kon ik verder op verkenning.

Plinten

Je denkt eigenlijk nooit aan je plinten. Maar deze kunnen toch behoorlijk vies worden. Zeker op de plekken waar je normaal nooit bijkomt zie je al stel het lastige. Ik begon meteen met het schuursponsje om de zwarte strepen er vanaf te krijgen. Ik verbaasde me over hoe het erop kon komen. Er beweegt daar toch immers niets? Nadat ik klaar was met schrobben zag ik een onfortuinlijk tweede probleem. Omdat de bank deze plinten altijd in de schaduw heelt waren deze weer helemaal wit. Maar de andere plinten die in de zon stonden waren aardig vergeeld. Ik probeerde deze nog te schrobben maar het had geen baat. In vergelijking met de normale plint zag de rest er nu uit alsof ik jarenlang binnen heb lopen roken, zo een kleur als er bij mijn grootvader altijd op het behang zat als dun veneer.

We moeten verder

Ik dacht er nog heel even aan om de plintjes eraf te slopen en nieuwe te zetten, maar kan mezelf van het idee af zetten. Het was druk genoeg bij de bouwmarkten, geen reden om de menigte op te zoeken. Ik reinigde elk oppervlak van de kamer en begon het meubilair terug te plaatsen. Toen ik naar de klok keek schrok ik een beetje. Het was al 2 uur. Ik belde maar naar het verhuur bedrijf. Ja hoor, ik mocht de tent een dag verlengen.