Ledstrips voor een gezellig en sfeervol interieur 

Ledstrips voor een gezellig en sfeervol interieur 

17 februari 2021 0 Door Bliss

 Overweeg je om met het plaatsen van ledstrips je interieur gezelliger te maken? Dat is een goed idee, want deze ledstrips zorgen voor een gezellige sfeer in je woning. Maar dat is lang niet het enige voordeel van ledstrips. Kortom, waarom zou je nog ledstrips in je interieur plaatsen?

Ledstrips zorgen voor een sfeervol en gezellig interieur

Wil vooral extra sfeer en gezelligheid, helder licht om makkelijker te werken, meer licht in je keuken of aangepast licht om bijvoorbeeld te lezen of om gezellig televisie te kijken? Of om een andere hobby binnenskamers uit te oefenen? Met een led profiel is dit allemaal mogelijk. Ze zijn dan ook een uitstekende keuze. Ze zorgen namelijk ook voor functionele verlichting. En uitgerekend ledstrips combineren deze twee voordelen. Met ledstrips verlicht je niet alleen makkelijk een kamer of je interieur. Ledstrips leveren ook een sfeerverlichting.

Ledstrips zijn gebruiksvriendelijk en comfortabel

Ledstrips zijn namelijk vanop afstand te bedienen. Met één druk op de afstandsbediening en je stelt het licht in de kamer in zoals je dat wilt, zonder je daarvoor te moeten verplaatsen. Mooi toch, nooit meer je activiteiten te moeten onderbreken om de instelling van je ledstrips te wijzigen? Kies dus voor ledstrips met afstandbediening. Zo kun je vanuit je makkelijke zetel zowel de lichtsterkte als de kleuren van het licht aanpassen.

Lichtsterkte en kleur van ledstrips aanpassen is kinderspel

Zo kun je met één druk op de knop de sfeer in je interieur aanpassen zoals je wilt. Het is gemakkelijk om te kiezen voor helder wit licht, koel wit of warm wit licht. Hou je van kleuren in huis? Dan zijn ledstrips met meerkleurige ledstrips of RGB- ledstrips zeker iets voor jou. Minder functies, maar maar even functioneel om met een klik de sfeer in je woonkamer aan te passen.

Duurzaam en dus energiezuinig

Ledstrips zijn ook duurzaam én energiezuinig. Klassieke ledstrips werken op 24 volt. Zoek je naar kortere ledstrips van maximaal tien meter? Kies dan voor ledstrips van 12 volt. Die zijn nog energiezuiniger. Dat is zowel voordelig voor je bankrekening als voor ons leefmilieu. En de tijd dat ledstrips alleen voor kil en wit licht zorgen is gelukkig ook al lang voorbij.  Een ander voordeel is ongetwijfeld de veiligheid van ledverlichting en ledstrips. Ledstrips werken op laagspanning en dat is heel wat veiliger.

De vele mogelijkheden van ledstrips in je interieur

  • Ledstrips voor meer sfeer en gezelligheid gebruik je op vele manieren:
  • Als plafond of muurverlichting
  • Om je favoriete meubel beeld of plant extra in de kijker te plaatsen
  • Met ledstrips maak je makkelijk zelf een sfeerlamp
  • Ledstrips zijn dus makkelijk als decoratie te gebruiken