Laminaat is super mooi in jouw blitzze woning

Laminaat is super mooi in jouw blitzze woning

6 juli 2018 0 Door Bliss

Hoe en waar je ook gaat wonen, het is altijd belangrijk om goed na te denken over de basis. Denk dan vooral aan de vloer. De vloer van je (nieuwe) woning bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer van je huis. En met de juiste sfeer wordt je huis pas echt een thuis. Laminaat is in dat opzicht perfect. Je kunt laminaat kopen in alle houtsoorten en in alle kleuren. Er is zelfs laminaat dat zeer sterk doet denken aan een echte houten vloer, maar dan zonder het onderhoud. Laminaat leg je gemakkelijk zelf en je hebt er jaren plezier van. Je hoeft er verder niets aan te doen. Even stofzuigen en op z’n tijd even dweilen en je bent weer helemaal op orde.
Laminaat

Welk laminaat kies je?

Dat is de moeilijkste vraag van allemaal. Want er zijn zo ontzettend veel soorten laminaat, dat de keuze haast onmogelijk lijkt. Het is daarom slim om er eens rustig voor te gaan zitten. Allereerst bepaal je of je gaat voor een donkere of een lichte vloer. Of misschien iets er tussen in? Je kunt de meubels die je al hebt in je achterhoofd houden bij je keuze. Je wilt immers dat de meubels ook op je nieuwe vloer mooi uitkomen. Heb je een kleurkeuze bepaald? Dan kies je nog “even” de vorm van de vloer. Ga je voor visgraat? Voor brede of voor smalle planken? Jij bepaalt, het gaat namelijk om jouw huis!

Laminaat laten bezorgen is ideaal

Wanneer je je laminaat lekker online bestelt, dan hoef je er zelf niet mee te lopen slepen. Je kunt je complete vloer gewoon bij jou thuis laten bezorgen. Dat scheelt veel tijd en ook je rug zal er blij mee zijn. Je hoeft zelfs geen aanhangwagen en een auto met een trekhaak te regelen. De vloer wordt gewoon bij je thuis gebracht. Het begin is er!

Zelf laminaat leggen is prima te doen

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om iemand in te huren om je laminaat te leggen. Maar het geeft veel meer voldoening als je het zelf doet. En geloof mij, zo moeilijk is het niet. Je kunt deze vloer gemakkelijk zelf leggen. Eventueel met een beetje hulp van je vader, oom of een handige vriend(in). Er zijn online heel veel filmpjes te vinden die het leggen van deze vloeren stap voor stap uitleggen. Deze tutorials zijn heel handig, zeker voor de beginnende klusser.