Waarom kiezen voor een professionele schilder?

Waarom kiezen voor een professionele schilder?

5 juni 2018 0 Door Bliss

We moeten allemaal regelmatig ons huis schilderen. Voor zowel de binnen- als buitenkant is het eens in de zoveel jaar noodzakelijk om de boel een nieuw likje verf te geven en de boel daarmee op te frissen. Schilderen vereist vakmanschap. Het is een beroep dat de voorbije jaren steeds technischer is geworden. Een professionele schilder heeft de juiste materialen, de nodige kennis én ervaring om elke klus tot een goed einde te brengen. En dat zie je aan het eindresultaat. In dit artikel geven wij de lezers van bhome nog enkele redenen waarom een vakman te verkiezen is boven doe-het-zelfwerk.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een professionele schilder maakt het verschil door elke klus grondig voor te bereiden. Reinigen, schuren en plamuren (niet toevallig taken die de meeste doe-het-zelvers niet graag doen) zijn noodzakelijk voor een mooi eindresultaat. Maar ook het afplakwerk moet zorgvuldig gebeuren. Een professionele schilder verwijdert steeds alle afdekplaatjes van stopcontacten, schakelaars tot zelfs het beslag aan ramen en deuren zodat hij nauwkeurig en schoon kan werken. Hij weet echt waar hij mee bezig is en dat merk je in het eindresultaat. Een strak geschilderd huis.

Welke ondergrond?

De ondergrond is bepalend voor de verfkeuze en de te volgen werkwijze. En daar is lastig voor leken. Zij kennen nog wel het verschil tussen een primer en een afwerklaag, maar vergeten dat daartussen nog heel veel verschil zit. Bovendien beschikt een doe-het-zelver vaak niet over de juiste gereedschappen, zoals degelijke plamuurmessen of een schuurmachine met stofzuiger. Een professionele schilder heeft ook professioneel gereedschap. En dat zorgt voor een veel mooier resultaat. Hierbij geldt zeker: goedkoop is duurkoop.

Een professionele schilder werkt veilig

Om overal vlot bij te kunnen beschikt een professionele schilder over ladders en stellingen. Zo kan hij op een veilige manier ook de meest onbereikbare muren schilderen. Doe-het-zelvers die niet over dat materiaal beschikken, nemen vaak onverantwoorde veiligheidsrisico’s, soms met ongelukken als gevolg. Dan kan je beter voor veiligheid kiezen en een professionele schilder inhuren.

Het verschil

Een professionele schilder maakt het verschil op drie vlakken: materiaalkennis, ervaring en vaardigheid. Daardoor is het eindresultaat beter dan bij een doe-het-zelver. Bovendien zal het werk ook sneller klaar zijn en is hij ingedekt voor eventuele schade. Vier goeie redenen dus om voor een professionele schilder te kiezen. Zo weet je zeker dat je huis netjes en mooi afgewerkt wordt, en bespaar je jezelf een hoop frustratie.