Hypotheek oversluiten? Lees eerst dit.

Hypotheek oversluiten? Lees eerst dit.

28 oktober 2018 0 Door Bliss

Wist je dat de markt voor mensen die hun hypotheek over (laten) sluiten vandaag de dag groter is dan de markt voor starters? Het komt erop neer dat minder mensen een huis kopen in verhouding tot het aantal mensen dat al een huis heeft, maar op zoek is naar een beter hypotheek met betere voorwaarden. Dat oversluiten, dat kan voor jou wellicht ook interessant zijn. In ons blog artikel van vandaag kun je er daarom iets meer over lezen.

Wat is oversluiten?

Kort gezegd betekent oversluiten dat je je huidige hypotheek aflost en een nieuwe hypotheek afsluit bij een nieuwe aanbieder (bank of hypotheekverstrekker). Dit biedt voordelen, bijvoorbeeld voor huiseigenaren waarvan de (voordelige) rentevaste periode binnenkort afloopt. Die kunnen door middel van een oversluit de maandlasten flink terugdraaien. En laten we eerlijk wezen, wie wil dat nu niet?

Ook wanneer er op korte termijn een verbouwing op de planning staat, kan het handig zijn over over te sluiten. Zo kun je de (of een deel van) financiering uit de lening voor je huis halen. In dit geval sluit je de hypotheek af met een verhoging.

Historisch lage rentes (dit is je kans)

De huizenmarkt is in een vreemde beweging op het moment, qua prijzen en dergelijke. De rentes zijn echter op een historisch dieptepunt, wat inhoudt dat je weinig rente betaalt op je maandbedrag. Dat is prettig, want zo kun je ook daadwerkelijk aflossen! In tegenstelling tot de tophypotheek. Omdat de rente historisch laag is, heb je een grote kans dat de huidige rente vele malen lager is dan die van de lening waar je nu aan vastzit. Dat kan dus heel gunstig uitpakken!

Door te profiteren van de lage rentes kun je je maandbedrag goed omlaag drukken.

Op zoek naar die nieuwe hypotheek

Maar ja, allemaal leuk en aardig, maar waar vind je dan die nieuwe hypotheek? Online is een zeer sterk startpunt. Lees blogs, nieuwsartikelen en informatie van aanbieders en andere sites. Zelf ben ik op zoek gegaan naar een goede vergelijkingswebsite. Dat is simpelweg een site waarop je aanbieders naast elkaar kunt zetten en hypotheken kunt vergelijken. Zo kun je heel snel en eenvoudig inzien of je huidig goed zit, of dat oversluiten voor jouw situatie ook voordelig is.

Wil je nu meer informatie? Bezoek dan deze hypotheek vergelijkingswebsite. Handige informatie, goed advies, snel geregeld en ook nog eens heel gemakkelijk!