Creëer een woonsfeer in je horecazaak met horecavloeren

Creëer een woonsfeer in je horecazaak met horecavloeren

19 juli 2018 0 Door Bliss

Als je een eigen horecazaak hebt dan weet je dat sfeer een essentieel element is om je zaak vol te krijgen. Horecavloeren spelen hier een belangrijke rol in. Met een vloer kun je namelijk een belangrijk deel van de sfeer bepalen. Hetzelfde geldt uiteraard voor je woning. Het selecteren van horecavloeren is hierom een belangrijke taak. Maar wat past bij je zaak? En hoe zorg je dat de inrichting van je horecazaak een samenhangend geheel is en goed aansluiten op je horecaconcept. Denk er daarom ook goed over na of je zelf aan de slag gaat met het selecteren van horecavloeren of dat je dit over laat aan een professional.

De houten horecavloeren

Een veel gekozen materiaal voor horecavloeren is hout. Meestal geeft dit een warme uitstraling waar je gasten zich heel prettig bij kunnen voelen. Bij hout zijn er echter wel een aantal zaken waar je goed op moet letten. De meeste zaken waar je op moet letten hebben vooral te maken met de slijtvastheid van de vloer en hoe vaak het onderhoud dient te gebeuren. Wat je immers niet wil is dat je veel te snel je vloer moet vervangen of dat je dicht moet omdat er onderhoud aan je vloer moet gebeuren. Ook houten horecavloeren kunnen een goede slijtvastheid hebben. De manier van behandelen kun je selecteren aan zo min mogelijk onderhoud. Een goede lak gaat vrij lang mee en hoe je na een jaar of 10 pas weer opnieuw te behandelen. Massief houten horecavloeren gaan sowieso enorm lang mee. Er zijn houten vloeren bekend die meerdere generaties meegaan. Bij hout heb je in de legvorm nog keuze. De bekende vorm is dat je de planken tegen elkaar aanlegt. Wat ook interessant is om het in een visgraat vorm te leggen. De zogenaamde visgraatvloer. Je legt als het ware de planken die evenlang zijn haaks tegen elkaar waardoor er een soort visgraat patroon ontstaat.

Horecavloeren en duurzaamheid

Van bedrijven wordt steeds meer verwacht dat ze wat terug doen voor onze maatschappij. Veel bedrijven zijn daarom bezig met duurzaamheid en andere zaken die te maken hebben met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook met horecavloeren kun je hier rekening mee houden. Zeker bij hout is het dan van belang om erop te letten of het hout de duurzaamheidscertificering heeft. Dit is zogenaamd FSC hout. Je kunt hier uiteraard naar vragen, maar meestal is het duidelijk zichtbaar als het hout aan deze certificering voldoet.