Het huis opfleuren met foto\’s

Het huis opfleuren met foto\’s

30 november 2020 0 Door Bliss

Sinds de eerste golf van het coronavirus zijn we (bijna) allemaal meer thuis gaan werken en het ziet ernaar uit dat we daar voorlopig nog wel mee door zullen moeten gaan. Het is dus belangrijk om te proberen om het thuis gezellig te houden, maar na al die tijd kan het zo zijn dat de muren inmiddels op je af komen. Een mooie, sfeervolle inrichting kan daar veel aan veranderen. In dit blog lees je hoe je het huis kunt opfleuren met foto’s.
 

Foto’s aan de wand

Er zijn veel mogelijkheden voor leuke wanddecoratie. Je hebt vast wel eens bij mensen thuis een foto op canvas gezien, maar wist je dat er veel meer opties zijn om foto’s op af te drukken? Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor foto’s gedrukt op polystyreen, forex of aluminium. De keuze hangt voor een deel af van de rest van de inrichting van de kamer. Heb jij een modern interieur? Dan zou je kunnen kiezen voor een foto achter een plexiglas blok. Dit heeft een chique uitstraling. Als jouw inrichting wat meer landelijk is, kun je een foto op hout laten drukken. Er zijn heel veel opties, dus neem er goed de tijd voor en bedenk wat het beste zou passen in jouw huis.

 

Luxe fotoboeken

Nu we altijd foto’s kunnen maken en deze ook altijd bij ons hebben, lijkt het alsof we steeds minder vaak een fotoalbum afdrukken. Toch kan dat heel leuk zijn om op terug te kijken, zeker over een aantal jaar. Het hoeft helemaal niet zoveel werk te zijn, want er zijn veel online hulpprogramma’s waarmee je het boek heel gemakkelijk kunt opmaken. Als je zorgt voor een mooie voorkant, kun je hem ook nog eens als eyecatcher in huis gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor een fotoalbum met een luxe kaft!
 

Een prikbord met polaroids

In plaats van één foto in het groot afdrukken, kun je er ook voor kiezen om meerdere kleine foto’s te laten zien. Je kunt dit bijvoorbeeld doen met polaroid foto’s, maar andere kleine foto’s zijn ook goed. Als je een speels effect wil creëren is het leuk om de foto’s niet netjes naast elkaar te hangen, maar om ze op verschillende hoogtes te plaatsen. Je zou dit kunnen doen op een prikbord, maar ook op een magneetbord. Ook dat is afhankelijk van de rest van de inrichting.

Hopelijk heb je wat aan deze tips en is het al snel een stuk gezelliger in huis!