Een baby/kinderkamer inrichten, zo doe je dat!

Een baby/kinderkamer inrichten, zo doe je dat!

24 april 2021 0 Door Bliss

Is er een kleine op komst? Dan is het zaak om na te gaan denken over de kamer van de toekomstige baby. Het is van belang om te kijken wat je allemaal kwijt wil op de kamer elke welke spullen je nodig hebt. Daarnaast wil je de kamer natuurlijk zo leuk mogelijk inrichten en is het belangrijk om een bepaalde stijl in gedachten te hebben. Heb je nog geen idee of is het nog heel erg vroeg? Toch is het leuk om er al is over na te denken. In de blog nemen we je mee in een aantal tips die je kan gebruiken bij het inrichten van je baby/kinderkamer.

Verven of behangen

De eerste beslissing die je normaalgesproken neemt is: ga je behangen, verven of beide? Allebei de opties hebben zo zijn voor- en nadelen. Het is slim om te kijken wat voor jou het beste uitkomt. Behangen zal vaak wat meer precisie werk zijn maar kan wel leuke figuren en structuren opleveren. Verven daarin tegen is vaak wat makkelijker maar zorgt er vaak wel voor dat je een effe kleur op de meur hebt.

Welke spullen heb je nodig?

Het is slim om na te denken welke spullen je allemaal kwijt wil op de baby/kinderkamer. Het is hierbij van belang dat je weet hoe groot de kamer is en hoeveel je er dus kwijt kan. Het is slim om vanaf een bepaald punt een lijstje te gaan maken met spullen die je al hebt en welke je opnieuw moet aanpassen. Heb je nog spullen van een van je eerste kinderen over of is dit de eerste keer? Wanneer je wel bepaalde spullen al hebt, denk bijvoorbeeld aan een commode dan kan het zijn dat bijvoorbeeld het slot niet helemaal meer goed werkt. Meubelsloten kan je gemakkelijk vervangen waardoor je niet een compleet nieuw meubelstuk hoeft te kopen. Daarnaast raden we aan om te kijken naar Grenen meubelen. Dit zijn degelijke meubelstukken die lang meegaan.

Maak het jezelf makkelijk

Je gaat de kinderkamer natuurlijk inrichten, maar jij als moeder (en vader) zorgt voor het kind in de kamer. Zorg er daarom voor dat je aanschaft wat jij nodig heeft. Bijvoorbeeld een comfortabele fauteuil met kussens en vloerkleden. Bij het plaatsen van meubels voor een tafel met een glas water of spenen, moet je ook overwegen om vooraf meubels te plaatsen. Het is verstandig om de kleerkast dicht bij de ladekast te plaatsen zodat je bij het omkleden niet naar de andere kant van de kamer hoeft.