De mooiste woonstijlen voor 2020 

De mooiste woonstijlen voor 2020 

24 december 2019 0 Door Bliss

Het is bijna nieuwjaar en voor sommige onder ons betekent dat natuurlijk maar 1 ding en dat is een nieuwe inrichting van jouw huis. Nu is het natuurlijk de vraag welke nieuwe stijl jouw nieuwe inrichting krijgt. In dit artikel ga ik verschillende opties met je doornemen voor een mooie nieuwe woonstijl voor het nieuwe jaar. 

Ga voor de scandinavisch stoer 

Waar denk je aan als het woord scandinavisch hoort? Tuurlijk aan de stoere vikings die jaren geleden erop los plunderden en precies deden waar zij zelf zin in hadden. Door voor scandinavisch stoer te gaan spreek je jezelf echt uit. Je kiest namelijk echt voor de stijl die jij graag wilt. In deze stijl worden vaak lichte materialen gebruikt, wordt er veel gespeeld met het daglicht en komen er regelmatig pastelkleuren voor. Deze worden vervolgens afgewisseld met stoere materialen die voorzien zijn van diepe kleuren. Eigenlijk is er een tweestrijd gaande binnen het interieur. Licht en donker, zacht en stoer gaan met elkaar de strijd aan wat resulteert in een mooi effect. 

Ga voor de landelijke stijl

De landelijke stijl komt natuurlijk van de boeren landschappen. De stijl is aanzienlijk populair onder veel mensen. Dit is natuurlijk ook niet gek. Deze stijl brengt veel warmte met zich mee en doet je huis snel kus aanvoelen. Het fijne is dat deze stijl goed te combineren is met neutrale kleuren en materialen die ontstaan kunnen zijn in de natuur. Denk bijvoorbeeld bij deze materialen aan hout. In deze stijl kun je veel houten meubels verwerken en kaarsen neerzetten. Denk ook aan kussens die natuurlijk lijken bijvoorbeeld kussens die gemaakt zijn van nep wol. Wanneer je de houten meubels, nep wollen kussens en kaarsen combineert heb je al snel de landelijke stijl onder de knie.

Ga voor de retro stijl 

In de tijdmachine stappen om terug te gaan naar de jaren ‘70 is niet meer nodig. Verander gewoon de inrichting van je huis om naar een retrostijl. Dit waren natuurlijk wel mooie jaren waarin iedereen steeds meer zichzelf kon zijn. Door een retro koelkast, een retro stoel en een retro bank in jouw huis te plaatsen en deze af te stijlen met een paar retro lampen wordt jouw nieuwe inrichting het gesprek van de dag. Als kers op de taart kun je natuurlijk ook nog een retro telefoon of een retro broodrooster aanschaffen. Hoe vaker het retro element terugkomt in jouw huis, hoe beter je de retro stijl hebt opgenomen.